LET OP: Betaal je volgende energierekening niet tot je dit bericht hebt gelezen.

Dat zonnepanelen populair zijn wisten we al. Zo zijn er in 2018 volgens het Vlaams Energieagentschap, maarliefst 50.000 nieuwe zonnepaneleninstallaties bijgekomen. 85% van al deze zonnepanelen kwam terecht op de daken van gezinswoningen. Zoals de Vlaamse minister van Energie (Lydia Peeters) aangeeft, is het "zonnepotentieel van de daken in Vlaanderen heel erg groot."

Echter beseffen veel huiseigenaren nog niet hoe rendabel zonnepanelen eigenlijk zijn! Doordat de efficiëntie van zonnepanelen is toegenomen, en de kostprijs is afgenomen, zijn zonnepanelen super interessant voor jou. 

Je vraagt je nu natuurlijk af hoe en waarom zonnepanelen rendabel zijn? Dit zullen wij je vertellen.

zonnepanelen

Een gemiddeld gezin bespaart met een gemiddeld elektriciteitsverbruik van 4.000 kWh met 18 zonnepanelen gemiddeld tussen de €700 en €900 per jaar. Met zonnepanelen kan je dus flink besparen op je energierekening, en daarnaast een handje helpen voor een beter milieu. Nog niet overtuigd? We snappen het: dit lijkt te mooi om waar te zijn! Toch is dat het niet. De prijs per WP (wattpiek) is zoals in de onderstaande grafiek is af te lezen, enorm gedaald. Zo is de prijs per WP voor zonnepanelen maarliefst 66% gedaald ten opzichte van 2008. De voorspelling is dat de prijs per WP de komende periode gelijk blijft of gaat dalen. Daarnaast zullen zonnepanelen door technologische ontwikkelingen steeds beter werken. Een zeer gunstige ontwikkeling. 

prijs per wp

Dit kunnen wij voor je betekenen. Bijna alle huiseigenaren komen erachter dat ze al jaren geld mislopen. Nu huiseigenaren de voordelen beginnen in te zien, vinden ze het lastig om de juiste vakman te vinden. Er zijn zoveel aanbieders, dat het haast onoverzichtelijk wordt. 

Door offertes te vergelijken voor zonnepanelen, kan je als huiseigenaar eenvoudig in contact komen met specialisten in jouw regio. Daarnaast kunnen huiseigenaren prijzen vergelijken, zodat ze de beste vakman voor de beste prijs in hun regio kunnen vinden. 

Hoe vergelijk ik gratis en vrijblijvend offertes voor het installeren van zonnepanelen op mijn woning?

Stap 1: Klik op jouw type dak.

Stap 2: Beantwoord vervolgens een paar korte vragen om  vrijblijvend en gratis offertes aan te vragen en te vergelijken! 

Stap 3: Kom in contact, vergelijk eventueel indien gewenst, en schaf jouw zonnepanelen aan. Streef hiermee naar een lagere energierekening en een beter milieu.